Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trim not working-gctid824848

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Trim not working-gctid824848

    My (2007 -195 bow ride) power trim is not working. The boat is in the water and need to trailer it out. How can I get the stern drive to raise up so it doesn't drag when I transport the boat.

    #2
    You checked the fuse at the pump? Does it make any noise at all?
    Dave
    Edmonds, WA
    "THE FIX"
    '93 2556
    Carbureted 383 Vortec-Bravo II 2.0:1 18 1/4x19 P

    The rebuild of my 2556 https://www.baylinerownersclub.org/f...76?view=thread
    Misc. projects thread
    https://www.baylinerownersclub.org/f...56-gctid789773

    Comment


      #3
      Yes checked the fuse its good. There is a clicking when i try to raise or lower. no movement[map type=HYBRID zoom=2][/map]

      Comment


        #4
        "Ref650" post=824851 wrote:
        Yes checked the fuse its good. There is a clicking when i try to raise or lower. no movement[map type]HYBRID zoom=2 wrote:
        [/map]
        Sounds like the solenoids are working but the motor isn't running. Could be bad wire connections for the motor or the motor could have bit the dust. If motor connections look good try tapping on the side of the motor while attempting to raise the drive.
        Dave
        Edmonds, WA
        "THE FIX"
        '93 2556
        Carbureted 383 Vortec-Bravo II 2.0:1 18 1/4x19 P

        The rebuild of my 2556 https://www.baylinerownersclub.org/f...76?view=thread
        Misc. projects thread
        https://www.baylinerownersclub.org/f...56-gctid789773

        Comment


          #5
          if it still doesn't move any way of raising the stern without it.

          Comment


            #6
            Quickest way would be to unbolt the trim rams and tie it up. Make sure it's tied up good, ya don't want it coming down while your trailering inch:

            Secure the trim Rams too.
            Dave
            Edmonds, WA
            "THE FIX"
            '93 2556
            Carbureted 383 Vortec-Bravo II 2.0:1 18 1/4x19 P

            The rebuild of my 2556 https://www.baylinerownersclub.org/f...76?view=thread
            Misc. projects thread
            https://www.baylinerownersclub.org/f...56-gctid789773

            Comment


              #7
              Thanks I'll try the tapping to get it to move

              Worst case have to unbolt the rams.

              Comment


                #8
                Just because the soleniods are clicking does not mean they are good. The common failure fir them is pitting which causes a voltage drop enough that the motor dies run. Try jumping 12V to the upper large blue/white wire. That should raise the drive if the pump is good.
                1997 Maxum 2400 SCR 5.7LX Bravo II

                Mike

                Comment

                Working...
                X