Announcement

Collapse
No announcement yet.

new to bayliner ownership... need help ! won(39)t start-gctid396017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    new to bayliner ownership... need help ! won(39)t start-gctid396017

    Hi everyone, have a 86 2235 with 125hp force outboard. won't start.

    replaced battery, no fire to spark plugs, no power to coils any advice ?????

    #2
    Kill switch?

    Should be by throttle. Little pin that needs to be held out
    Boatless at this time

    A veteran is someone who, at one point in their life, wrote a blank check made payable to "The United States of America," for an amount of "up to and including their life."

    Comment


      #3
      tried that ,

      still no fire......

      Comment


        #4
        +1 kill switch? The most common problem for non-starters.... Mine even kills the engine if it looks like it's in the correct position.. I have to push it really up to make sure it gives contact.

        sometimes they go completely South....

        Comment


          #5
          Is it a Force outbord, or a Merc? It's a big difference!

          If it is a Force, it is actually what the Chrsler outboards evolved into, and has nothing to do with Mercury.

          Check out the Iboats.com Chryser/Force forum...they have some experts out there.

          Again, if it's a Force, it's likely a prestolite CDI ignition, and the troubleshooting is different than any points style ignition system. Are you looking at a 4 cylinder, one coil per cylinder?

          Ifr so, to shut down the spark they actually short the 'magneto' source to common, otherwise it will run forever!

          Try these:

          http://forums.iboats.com/showthread....25+force+spark

          http://forums.iboats.com/showthread....25+force+spark

          The second one has a wiring diagram in it.

          Chay

          Comment


            #6
            I have a force motor 2235. thanks for the wiring diagram. when I bought the boat the guy broke the kill switch, he replaced it with a screw. Sometimes the boat will run perfect. I figure it is something simple, I'm just over looking it...

            Hell I don't even get any reading on my volt meter,going this morning to get a new one try it again. and replace the kill switch. I'll let you know if it works

            Comment

            Working...
            X