Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mercruiser 350MPI idle dies after run?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    JT FIN
    Fresh Face

  • JT FIN
    replied
    Thanks for the comments.

    No, I have not checked the breathing tube etc. itself, only I have measured fuel pressure through the measurement fitting for that before nozzles and its OK also with full
    throttle.

    Sorry I did not explain the fault carefully.
    For example when I have driven some tens of minutes with 20...25 Knots speed and slowing down the speed to zero such rapidly, the engine does not start good idling
    but dies in some seconds.

    What should it be?

    I'm going to check at first the leakages in intake manifold because of the motor has frozen.

    Then I check with Rinda analyzer some motor and sensor values...even I do not know yet where to get the right ones, does anybody know?


    Btw it is very nice that we can get contact with real users here in BOC forums!
    Here in Finland there are only a few persons handling these motors compared to US.


    br JT FIN

    Leave a comment:

  • Centerline2
    Supporting Member

  • Centerline2
    replied
    does it die as the rpm ramps down from a run, or does it just randomly die as its idling?

    Leave a comment:

  • B95054
    Seasoned Member

  • B95054
    replied
    Have you tried opening the fuel cap to see if the breather is plugged?

    Leave a comment:

  • JT FIN
    Fresh Face

  • JT FIN
    started a topic Mercruiser 350MPI idle dies after run?

    Mercruiser 350MPI idle dies after run?

    Hello all!

    We have here in Finland on lake Hoytiainen 2003 2858 equipped with Mercruiser MPI 350MAG Smartcraft engine and Bravo3 drive.

    The problem is dying idle after normal travel run with warm motor. Also the idle is a bit too high, 620..630 rpm.

    Engine has frozen during transportation from Germany and a brand new base motor has been changed in 2012 before we got it .
    The same fault has been already with the old frozen block than now

    We are trying to find the reason and have changed some parts as IAC valve, throttle position sensor, distributor, plugs etc?
    Fuel pressure is also OK all time.

    Does anybody have some tips for this?

    br Juha

    JT FIN

Working...
X