Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lower Unit Install Help-gctid803309

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Lower Unit Install Help-gctid803309

    I took my lower unit off to inspect my impeller (it was fine), and then reassembled everything. I went to put the lower unit back on and I have a 1/4" to a 1/2" gap now between the lower and upper unit. I have been trying for about 2 hours now to get it back on and still no luck.... HELP.... This is driving me nuts! I cant figure it out!

    #2
    Forgot to mention, the motor is a 1996 Mercury Force 120!

    Comment


      #3
      Well with all of the overwhelming responses..... I figured it out! Had to rotate my shift shaft slightly to get it in gear, and then the lower unit slid in fine.

      Comment


        #4
        I saw your initial post but I am not familiar with the alpha shift linkage or impeller portion of that drive so I didn't have anything to offer. Glad you got it figured out and it turned out to be a minor thing.
        Dave
        Edmonds, WA
        "THE FIX"
        '93 2556
        Carbureted 383 Vortec-Bravo II 2.0:1 18 1/4x19 P

        The rebuild of my 2556 https://www.baylinerownersclub.org/f...76?view=thread
        Misc. projects thread
        https://www.baylinerownersclub.org/f...56-gctid789773

        Comment


          #5
          No worries Builderdude, my comment wasn't directed at anyone specifically. Just wanted to share my success!

          Comment


            #6
            Take heart.Some one will have the same problem next weekend.Thanks to you we know how to close that capp in just a few minutes instead of hours.thanks

            Comment


              #7
              THanks for the kind words 360 Mafia, much appreciated!

              Comment

              Working...
              X